Het is een nieuw jaar, nieuwe kansen, bla bla, maar het is dan ook echt waar! Het is nu de tijd om energetisch aan te geven welke richting je op wilt in 2017. Omarm alle mogelijkheden waar je blij van wordt. Dit is ook een fundamenteel jaar waarin wij moeten praten over en actie nemen op hoe wij deze planeet laten evolueren. Samen.

Dit is ook mijn eerste blog in het Nederlands. Het voelt nog wat raar en merk dat ik vaak Engelse woorden wil gebruiken omdat ik geen goed Nederlands alternatief kan vinden. Nou so be it. Ik hoop dat jullie het mij vergeven.

Grote visie

2017 wordt het jaar waarin jij een grotere visie voor jouw leven gaat leven. En de stappen gaat nemen om deze visie leven in te blazen. We willen toch niet 2016 nog een keer herhalen? Een jaar waar we meer maar tolereerde wat was, maar wat verre van voldoening gaf. Dit jaar laten we uit alle beperkingen stappen en onze passie achterna jagen. En als we niet weten wat die passie is, dit gaan ontdekken.

Planetaire steun

De sterren en planeten helpen ons een handje vooruit aan de start van dit nieuwe jaar. We begonnen het jaar naar binnen getrokken met Mercurius Retrograde. Een prima tijd om onafgewerkte zaken uit het verleden af te maken of af te ronden. Soms komen in deze periode dingen die je al lang bent vergeten weer boven of contacten met mensen uit het verleden komen terug.

En wij begonnen deze week met een volle maan cyclus. De volle maan vraagt ons of we goed afgestemd zijn, of er zaken zijn die we mogen loslaten, wat mag geheeld worden? Het is goed en krachtig om heel bewust met deze vragen te werken tijdens een volle maan cyclus.

Op dit moment lopen alle planeten voorwaarts, iets wat niet vaak voorkomt. De laatste keer is alweer zo’n anderhalf jaar geleden. Dat alle planeten voorwaarts lopen geeft ons een gevoel van lichtheid, vrij van blokkades. Dit is de tijd om al onze dromen helder te maken en ervoor te gaan. Uit de introspectie van Mercurius retrograde naar een beweging van expansie en creativiteit. Maak voor jezelf helder wat je wilt en houd dit momentum vast, ga er mee rollen. De planeten steunen je!

Een vacuum

Een woord van waarschuwing is dat er in de wereld een hoop chaos aan de hand is, meer dan ooit en elkaar sneller opvolgend dan ooit. En die chaos groeit. Dit is niet iets om angst van te hebben. We zitten nu nog in het vacuum tussen de oude en de nieuwe wereld. Dit is onduidelijk, dit is rommelig en ja dit is eng. Maar hou die angst niet vast en laat dit niet bepalen hoe jij je leven leidt. Blijf verbonden met jouw hart en jouw dromen en visie voor de wereld. Houd jouw focus en let op jouw gedachten en kijk naar jouw gewoonten. Wees wakken en bewust, val niet in slaap achter het stuur van jouw leven.

Drama en chaos zijn ook goed omdat ze ons wakker schudden, het helpt ons re-evalueren wat onze fundering is waar wij op bouwen, waar wij op groeien. Hoe staat het met jouw stukje aarde, met jouw grond? Waar bouw jij op? Is dit vruchtbaar? Wees je bewust van wat er aan de hand is en waar je mee bezig bent. Breng jezelf steeds weer terug in de goede richting van de waarheid en van de bron (het Universum, God, Het Al, hoe jij het ook kiest te noemen – dat waar wij vandaan komen en weer naar terug gaan, waar wij allen een aspect van zijn)

Verbinding

Onthoud dat als er iets schokkends gebeurt dit in jouw bewustzijn op de wereld reflecteert. Vraag jezelf dan af wat er in jouw wereld niet in afstemming leeft. Wat projecteer je naar buiten toe? Wees bewust van hoe jij op gebeurtenissen reageert. Houd de verbinding met dat stukje in je dat WEET dat het allemaal goed is, dat stukje wat je door elke uitdaging heen helpt. Vind de balans en keep your spirit high zeg maar. Houd de verbinding. Laat je niet meesleuren in alle drama! Focus je op jouw eigen energie. Wellicht heb je meer slaap nodig, meer tijd om te mediteren, een wandeling in de natuur. Doe waar jij je lekker en ontspannen bij voelt. Doe wat jouw lichaam en geest van jouw vragen. Luister. En bedenk dat er nu een hoop stress in de lucht hangt. Probeer alles wat gebeurd en gezegd wordt niet persoonlijk te nemen. Neem neutraal waar. Maak contact met dat geborgen stille plekje in jouw hart.

De deuren gaan nu open, loop er vol optimisme doorheen. Wij hebben nu de wind in de zeilen, laten we een voorspoedige start maken. Nu is de tijd voor Grote Dromen. Je weet wel die ideeën die je steeds wegschuift, maar die je toch zo zo trekken. Die dromen waar je eigenlijk niet aan durfde. Nu is het tijd voor die Dromen.

Later deze maand

Op 27 januari is het de nieuwe maan in Waterman. Dit opent de deur tot onze ware zelf en geeft ons energie om te kijken naar dat stukje van ons wat we altijd verstopt hebben, maar nu naar buiten mag komen. Zonder angst of conditionering. Dat stukje mag er zijn. Het is tijd om te zien dat wij alleen in de flow van dit jaar komen als wij echt, authentiek in het leven staan. Meer hierover rond de 27ste.

We gaan ook bijna het jaar van de Vuur Haan in. Hier schrijf ik binnenkort meer over. Dit wordt een jaar als nooit tevoren, baanbrekend. Intens en een katalysator voor blijvende verandering. Onthou dit jaar het grote plaatje en de reden waarom je hier nu bent. Je bent een goddelijke change maker. Je bent hier niet zomaar, per ongeluk.

De wereld heeft jouw liefde en bewustzijn nodig. Wees dat licht, een baken in deze donkere dagen.

Maak elke dag, de hele dag door, bewust die verbinding met de kracht en het licht in jou. Vraag jouw leiding om jouw beste leven op dit moment op deze aarde. Wees stil en luister naar die leiding en volg die dan ook. Jouw hogere zelf weet het, overziet het. Heb vertrouwen. Het komt goed. Nee het is al goed!

Mijn wens voor jou is dat je een sterke fundering bouwt waarop jouw dromen volledig en krachtig mogen groeien en bloemen. En dat jij jij mag zijn. Gewoon helemaal omdat je helemaal top bent zoals je bent. Je bent perfect en dat mag gezien worden.

Ik wens je een fijn weekend!

Warme groetjes, Charissa
xxx