Handel jij ook wel eens vanuit angst? Ook al weet je dat angst een slechte raadgever is.

Niets menselijks is mij vreemd en worstel nu een beetje met een gevoel van schuld en falen, ook al weet ik dat dit helemaal contraproductief is.

Watskebeurt?

Al weken geleden ben ik door een of ander insect geprikt, dit jeukte enorm en er bleef lang een bultje. Verder geen aandacht aan besteed, want ik doneer wel vaker bloed aan vliegende en kruipende beestjes. Echter tijdens het weekendje Limburg, 6 augustus, begon het bultje groter en roder te worden, ik voelde me ook niet fit, maar verder nog niets aan het handje, tot het plekje dagelijks groeide en een week later toch echt een flinke plek was geworden. Mijn eerste gevoel was vertrouwen, dit regelt mijn lichaam wel en roodheid en zwelling betekent dat mijn lichaam bezig is dit te neutraliseren en genezen. Ik volg de 5 Biologische Wetten en probeer bij ‘problemen’ ook zo min mogelijk in te grijpen, omdat het lichaam het zelf kan oplossen.

Echter met deze kennis, ontstond er toch een lichte onrust en ongeduld en heb me toch laten verleiden naar de huisarts te gaan. Deze schreef Fusidinecreme (antibiotica creme) voor, dus smeren maar. Nu heb ik moeite met antibiotica slikken en smeren vond ik toch eigenlijk ook niet fijn, want is mijn lichaam zelf niet in staat dit op te knappen? Dus toch even gewacht met smeren, maar immer dagelijks verslechtering en er kwam oedeem bij (wat ook genezing is, ik weet het, maar in het moment zelf gaf het extra zorgen). Ik merkte dat het vertrouwen in een verlichting met de dag minder werd en bij stress en zorgen ben je sowieso niet in staat te helen, dus toen ben toen toch maar gaan smeren en verwachte snel verbetering, want ik had echt vertrouwen dat dit wel zou werken, echter het werd nog erger, de wond was vuurrood en heet. Na een paar dagen smeren toch maar weer de huisarts gecontacteerd en ja hoor ik moest aan de antibiotica voor 10 dagen, 4 x per dag (slik nu nog steeds). Ik noem antibiotica, antileven en heb dit niet meer geslikt sinds ik vlektyfus had, ik slik nog geen eens Paracetamol, moet je nagaan! En ik moet toegeven, toen bij die Vlektyfus was het wel echt een lifesaver! En wie weet nu wel weer. Ook nu moet ik vertrouwen hebben in dat dit een goede keuze is en voor mij werkt, anders is het contraproductief. Vertrouwen dat mijn microbioom weer aangroeit en mijn lichaam volledig herteld van deze kuur.

Clear, cancel, delete

En waarom toch die angst hè en dan is het toch de mening van anderen en online zoekmachines. Zo vond ik dat als een bacteriële infectie niet tijdig of niet juist behandeld wordt, loop je de kans dat de bacterie zich verspreidt. Hierdoor ontstaan complicaties. Hieronder wordt een kleine opsomming gegeven van de verschillende problemen die zich kunnen voordoen:
Blaren (ook wel erysipelas bullosa genoemd).
Ecthyma: kleine gaatjes, of kleine zweertjes in de huid.
Ulcus cruris: grote zweren of gaten in de huid.
Necrotiserende fasciitis: een diepe ontsteking tot het bindweefsel dat zich rondom de spieren van het been bevindt.
Lymfangitis: een ontsteking van de lymfbanen.
Lymfeoedeem: beschadiging van de lymfevaten.
Sepsis: bloedvergiftiging.
Streptococcal glomerulonefritis: beschadiging van de nieren.
Verschillende huidreacties
Beschadiging van andere organen
Nu weet ik dat dit soort dingen lezen funest zijn voor vertrouwen, maar nu ik dit weer opschrijf denk ik, ach ik moet me maar berusten in mijn keuze en mezelf vergeven voor het inbreken in de genezing en gebrek aan vertrouwen. De teleurstelling laat ik bij deze los, het opschrijven helpt mij ook om dit een plekje te geven en mijn liefde voor mezelf te herstellen. Clear, cancel, delete!

Op dit moment ben ik bezig met mijn lichaam ondersteunen door genoeg rust te nemen (nou ja beetje op z’n Charissas, dus best druk nog), pro- en prebiotica te gebruiken (ik heb voor de komende maanden al probiotica besteld in verschillende stammen) en vooral negatieve gedachten los te laten.

Goed zoals ik ben

Ja ik heb niet altijd het volle vertrouwen in mezelf en mijn lichaam, ja ik laat me soms te veel leiden door anderen en ja ik ben soms bang en luister niet altijd naar mijn intuïtie en dat is allemaal oké. Dit is weer een leermoment en volgende keer kan ik wellicht anders kiezen of niet en was dit toch het juiste voor mij, iig op dit moment was dat zo.

Ik ben gezond en vol leven, ook met antibiotica in mijn lichaam. Dit helpt mij helen, zodat ik weer met een schone lei kan opbouwen.

Biologische Natuurwetten.

Wel vind ik het belangrijk de Biologische oorzaak te vinden van deze infectie, ook om evt. herhaling te voorkomen.

Hier kan je meer informatie vinden over de Vijf Biologische Natuurwetten en er is nog veel meer informatie voorhanden.

Even in het kort. De Vijf Biologische Natuurwetten, opgesteld door Dr. R.G. Hamer, beschrijven hoe de drang tot (over)leven zich uit in de biologische processen van het lichaam. Alles streeft naar overleving: “Everything is prey to life, nothing is prey to death” (Antoine Bechamp, 1870). Deze Vijf Biologische Natuurwetten bepalen je gedrag, je reacties, je ziekten en dus ook je gezondheid, in feite bepalen ze je fysieke en mentale gesteldheid. Hoewel ze alom tegenwoordig zijn en continue hun werking verrichten in ons lichaam, zijn wij er niet mee bekend.
Volgens deze Vijf Biologische Natuurwetten zijn ziekten onderdeel van een zinvol en noodzakelijk biologisch speciaalprogramma. Dr. Hamer heeft voor alle weefsels en organen in ons lichaam uitgezocht hoe deze biologische wetten verlopen en waarom dat zo is. Hij heeft deze kennis de afgelopen 30 jaar onder een aantal verschillende namen naar buiten gebracht. Eerst noemde hij het ‘Nieuwe Geneeskunde’, daarna werd het ‘Nieuwe Germaanse Geneeskunde (German New Medicine, GNM) ’, daarna ‘Germaanse Geneeskunde’ en nu noemt hij het simpelweg ‘Heilkunde’ (Heelkunde).

Het lastige aan Hamer’s Vijf Biologische Natuurwetten is dat het behoorlijk complexe materie is, en dat vertrouwen in het leven, soms letterlijk van levensbelang is. De crisisfase in de genezingsfase kan soms bijzonder heftig zijn. Die moet je echt geheel vrij van angst doorstaan. Ook het besef dat de kracht van onze gedachten veel groter zijn dan wij vaak denken of durven te vermoeden is van essentieel belang. Ook die van de mensen om de zieke heen.

Samenvatting Vijf Biologische Natuurwetten van dr. Hamer

1e Biologische Natuurwet (criteria)
1e criterium
Elk SBS (Significant Biologisch Speciaalprogramma) ontstaat door een inslag, het DHS (Dirk Hamer Syndroom). Een onverwachte, acute en geïsoleerd ervaren beleving van een gebeuren of een situatie. (conflict shock = emotioneel schokkende gebeurtenis).

2e criterium
Aard conflict bepaalt de plaats HH (Hamerse Haard) in hersenen en in welk orgaan het gerelateerde SBS zijn verloop zal hebben. De biologische associatie met de conflictinhoud, dus met welk gebeuren in de natuur deze situatie door de persoon subjectief wordt ervaren, gebeurt onbewust en in een fractie van een seconde en bepaalt het verloop van het speciaalprogramma.

3e criterium
Alle SBS-en verlopen ALTIJD synchroon op 3 niveau’s: psyche, Hersenen en Orgaan. Ze kunnen dus altijd op meerdere niveau’s worden gediagnosticeerd en gecontroleerd. Voedseldeficiëntie, vergiftiging of verwondingen kunnen resulteren in een disfunctie van een orgaan zonder inslag in de hersenen.

2e Biologische Natuurwet (tweefasigheid)
Elk SBS verloop in 2 fasen, vooropgesteld dat er een oplossing komt voor het conflict: conflictolyse (CL) en dat het programma wordt afgerond.

3e Biologische Natuurwet (ontogenetische systeem van kankers en kanker equivalenten)
Het gehele organisme ontstaat vanuit 3 kiembladen (celtypen), welke elk hun typische eigenschappen hebben aangaande de SBS-en.
Binnenste kiemblad (Endoderm)
Middelste kiemblad (Mesoderm)
Buitenste kiemblad (Ectoderm)

4e Biologische Natuurwet (ontogenetische systeem van microben)
Ook microben horen bij een bepaald kiemblad en zijn alléén actief in weefsels die worden gevormd door het kiemblad waar ze bij horen. Ze passeren nooit de weefseldrempel.
Endoderm: schimmels en myco-bacteriën.
Oude Mesoderm: myco-bacteriën.
Nieuwe Mesoderm: bacteriën (o.a. stafylokokken, streptokokken, spirocheten).
Ectoderm: eventueel virussen, als ze bestaan.

5e Biologische Natuurwet (biologisch nut)
Elke ziekte is onderdeel van een Significant Biologische Speciaalprogramma, gecreëerd om het organisme te assisteren in het vinden van een oplossing voor een biologisch conflict. Elke proces heeft een speciale biologische functie en betekenis. Het lichaam maakt geen fouten. Het volgt foutloos het zinvol biologisch speciaalprogramma, dat altijd op dezelfde manier verloopt. (Bio)logisch en voorspelbaar.

Zoeken naar het conflict

Nu vind ik het vinden van de oorzaak bij mezelf altijd heel lastig. Ik kan bij deze ook niet echt een hoog-acuut dramatische situatie bedenken, niets onverwachts, wellicht wel sociaal geïsoleerd, maar wat nou het conflict is geweest?

Het zit links en dat is bij mij de moeder-dochter relatie kant, het gaat hier om een scheidingsconflict (buitenste huid). Het verbreken van het lichaamscontact. Verlies van het contact tot de moeder, kudde, familie, vrienden. In de natuur is een contactverlies tot de familie/kudde meestal dodelijk. Daarom is dit conflict zeer betekenisvol!

Ik zou liegen als ik me op dit moment verbonden voel met mijn familie en vrienden. We weten allemaal dat we op dit moment in een tweedeling leven en steeds meer mensen ‘uitgestoten’ worden. Nu is dit bij mij zeker een issue, alleen is het niet hoog-acuut, er wad deze weken ook niet een sterke trigger/gebeurtenis (wel vele kleine). Misschien is het conflict opgelost, dat ik het me nu niet zo kan herinneren dat iets me enorm getriggerd heeft, het is deze dagen bijna dagelijks dat je wel ergens door teleurgesteld wordt, omdat je niet meer mee mag doen met de groep.

Door de plek op mijn been dacht ik ‘blok aan het been’, inperking van persoonlijke vrijheid, onnodige ballast meezeulen, belemmerd voelen, huidcontact willen, maar niet krijgen.

Nu ik dit weet, komt er een rust over me heen en realiseer me dat ik een nieuwe kudde aan het ontdekken ben, dat ik wel verbonden ben, maar met iets anders dan de menigte. Dat ik goed voor mezelf kan zorgen en dat ik van mezelf houd. Er is geen drama, er is liefde en acceptatie.

Ik deel dit om dit voor mezelf krachtig en helder te krijgen, om los te laten en ook jou eventueel te inspireren je in ‘ziekte’ en de Biologische Natuurwetten te verdiepen. En ook om gewoon open en eerlijk te zijn naar elkaar. We zijn hier allemaal om te groeien en leren en dat gaat met vallen en opstaan. Ik vind het belangrijk om daar eerlijk over te zijn en niet alleen de leuke dingen te delen. Maar het gaat bij mij wel om inzicht en intentie.

Ben je bekend met deze Wetten en wil je wellicht een ervaring delen hieronder? Of vind je het onzin? Ik lees het graag, ik hoop dat dit mensen helpt en inspireert.

Heb het goed en tot de volgende keer!