Met de temperaturen van de afgelopen dagen zou je het misschien nog niet echt zeggen, maar de herfst is officieel begonnen en het is tijd om weer te vertragen.

Afgelopen zaterdag, 25 september, was ik jarig en hoera ik kreeg dit jaar voor mijn verjaardag een verbod op het leven vieren en genieten. Dank Rutte en De Jonge, dat hadden jullie nou niet hoeven doen!

Helaas vrienden geen borrel want ik mag de horeca niet meer in, ook dansen is uitgesloten en een filmpje pakken zit er ook niet meer in. Ik heb maar 1 verjaardagswens en dat is dat wie het buitensluiten van mensen niet oké vindt (we zijn toch allemaal zo voor inclusie?) niet mee doet aan deze tweedeling en weigert een QR pas te gebruiken. Want wees gewaarschuwd deze pas zal straks vóór alles ingezet worden en niet alleen tegen de niet-gevaccineerden (zie China – Social Credit Systeem). Wat nou AVG? Waarom doen we nog moeilijk over data en privacy als we dit allemaal prima vinden?

Als iedereen hier niet aan mee doet, dan gaat dit hele ‘plan’ niet door, zo simpel is het gewoon. De enige manier om hier uit te komen is als bevolking zeggen, genoeg is genoeg en allemaal niet meedoen. Als horeca etc. zelf hun entree regels bepalen, allemaal, dan is het voorbij, dan kunnen we allemaal een gezellig winter tegemoet zien, SAMEN. Als je als wie dan ook gehoor geeft aan deze regels dan werk je mee aan een tweedeling binnen de maatschappij.

Het probleem ligt niet bij de niet-gevaccineerden, de gevaccineerden zijn nu beschermd (want geprikt) en degenen die ervoor kiezen niet geprikt te worden hebben daar hun eigen legitieme redenen voor. Kunnen we dat niet respecteren? Het probleem ligt bij de politiek en de media, macht maakt ziek! Er is geen stuiver geïnvesteerd in de zorg, maar voor testen, mondkapjes en vaccinaties is er geld te over! Nee het zorgpersoneel krijgt applaus. Over disrespect gesproken!
Medische apartheid is en blijft discriminatie. Het moeten bewijzen dat je gezond bent, het is toch van de zotte!

Zolang het mensen persoonlijk niet raakt, gaan de koppies in het zand, lekker de andere kant op kijken. Als iets hip en woke is dan is iedereen opeens heel activistisch, maar openlijk vraagtekens zetten bij het mainstream narratief ho maar dan is het opeens stil. Stoer hoor. Wacht maar want dit gaat iedereen raken. Hoe eerder dit bewustzijn doordringt, hoe eerder we gewoon verder kunnen SAMENleven in plaats van elkaar van van alles te verwijten.

Ik hoop dat iedereen goed gaat voelen of dit echt is wat je oké vind of praat je gewoon de media en politiek na? Ik ben principieel tegen buitensluiting en discriminatie en doe niet mee. Punt. Voel jij ook ongemak of gewetensbezwaar, heb dan ook ruggengraat en doe niet meer mee. Genoeg is genoeg. Basta!

Maak je over mij verder niet druk hoor, ik heb mijn verjaardag gevierd met mijn vrienden, bij hen ben ik welkom, met of zonder QR code. We hebben een zalig weekend in een boerderij in Drenthe genoten. Genietend van de fijne open uitwisseling, het overvloed uit de boomgaard, de natuur en verhelderende gesprekken. Het was fijn te ontspannen en ECHT samen te zijn. Geen maskers. Open en kwetsbaar, samen groeien. Ik voel me gesterkt, gezien en dankbaar. Dit soort bijeenkomsten en het verbinden met zulke mooie mensen geeft mij vertrouwen in een prachtige toekomst.

Ik ben creatief genoeg en klaar om naar binnen te keren. Ik voel mij op dit moment niet buitengesloten, maar juist heel bewust van mijn naar binnen bewegen, het is herfst, het is tijd hier mijn aandacht weer naar te richten, naar wat in mij leeft. Er is behoefte mijn persoonlijke keuzes helder te krijgen en ook mijn motieven achter die keuzes. Voelen wat mij werkelijk beweegt en wat mijn bijdrage is in deze tijd. We zijn allemaal een stukje van de puzzle. Waar maak jij deze compleet? En wat is jouw beweegreden? Van waaruit leef je?

Als je voelt dat je juist niet beweegt en wellicht stagneert dan kan nieuwsgierigheid en een open houding je verder brengen. Blijf vragen stellen, met name naar je eigen motivatie. En weet je het even niet meer (join the club!), accepteer dit dan en ga er niet mee vechten. Ja dit is ongemakkelijk, en dit mag! Maar wees hier eerlijk over.

Zojuist heb ik een sessie van een training Dienend Leiderschap gehad en er wederom aan herinnerd hoe belangrijk AVI is, oftewel, hoe beweeg je je door het dagelijks leven en in contact met anderen? Met welke Aandacht, Verwachting en Intentie? Heb dit telkens weer helder voor jezelf en je zult zien dat je meer gaat leiden in plaats van geleid worden en dus lijden. Vanuit deze houding kan je pas echt dienend zijn. Het begint bij jou, maar het draait om het geheel.

Ik voel sterk dat het nog donkerder gaat worden de komende tijd. En dit zeg ik niet om angst te zaaien, maar als je voorbereid bent (mentaal, emotioneel, fysiek) dan is de shock minder en kan je sneller weer constructief handelen. Weet ook dat dit hoort bij de tijd van het jaar en met name bij de fase van de grotere cyclus waar we ons in bevinden. Verzamel daarom nu wat je nodig hebt om de korte dagen van de winter door te komen.

Heb het goed en vraag om hulp, dit is geen zwakte maar een super sterke eigenschap. Individueel weten we het misschien niet meer, maar samen komen we er wel. Ja SAMEN, dat is de sleutel.

Fijne nieuwe week allemaal.
Zelf nadenken…zelf voelen…