Gisteren stond de Maan vol in het vurige teken Ram, voelde jij het ook zo sterk? Ik word momenteel uitgedaagd om mijn eigen behoeften helder te krijgen en hiervoor te gaan vechten, in plaats maar steeds om de goede lieve vrede mee te waaien met alle winden. En ja hier in Nederland stormde het dus ik moet stevig in mijn schoenen staan om dicht bij mijzelf te blijven.

Een Jachtmaan dus, een Maan die ondersteunt the gaan jagen op wat wij nodig hebben. Vroeger ging men bij het licht van deze Maan jagen op voedsel om de koude winter door te komen. Tegenwoordig jagen we onze dromen en wensen na. Maar ook nog steeds dat wat we nodig hebben om te overleven. Ik voel zelfs dat we nu niet alleen deze zaken najagen die ons kleine zelf verlangt, maar dat er een dieper zielsverlangen in veel mensen is ontwaakt.

Mijn Noordelijke Maansknoop staat in Ram en dit manifesteert zich in de innerlijke drang om fysiek tot het uiterste te gaan en mezelf te bewijzen dat ik het alleen kan. Mijn grote uitdaging is om hulp vragen en toegeven dat ik niet alles alleen kan oplossen. Mensen met deze Maansknoop willen zich losmaken van het tegenoverliggende teken Weegschaal, dat te maken heeft met relaties, samen delen en liefde. Gelukkig her-innert de Weegschaal in mij ook dat balans nodig is in deze twee uitersten. Wij neigen in ons mens-zijn door te slaan in uitersten, dualiteit en hokjes, volledig het een of het ander, terwijl de natuur altijd zoekt naar balans.

In wezen streeft de Ram naar zelfbeschikking en het vinden van eigen waarden, dit zijn thema’s die tijdens deze Maan bij ons allemaal opspelen. Maar let wel op want een Ram zal vaak dit proberen te bereiken via de lof en erkenning van anderen. Een terugvallen in het oude patroon van afgaan op de mening van andere mensen. Het is dus heel belangrijk (en zeker voor mensen met deze Maansknoop of Zon in Ram) om te leren om naar je eigen diepere behoeftes en verlangens te luisteren. En andermans meningen leiden daarvan alleen maar af. Doe de dingen waarvan je zelf vindt dat ze gedaan moeten worden zonder daarbij bevestiging van anderen te verlangen.

Deze maan is een tijd om te overdenken wat je wilt loslaten en wat mag blijven bestaan en kan overleven voor het volgend jaar.

Gisteren, onder het licht van de Volle Maan heb ik hiervoor de balans opgemaakt door mezelf te vragen welke zaken mogen overleven en welke zaken ik wil verjagen. De tarot ondersteunt mij hierbij en ik stelde deze vragen voor mezelf:

  1. Kaart die mijn droom/wens om te ontwikkelen deze winter laat zien
  2. Hoe kan ik deze wens/droom echt in gang zetten?
  3. Durf ik dit werkelijkheid te laten worden?
  4. Wat heb ik te verliezen?
  5. Wat heb ik te winnen?
  6. Hoe zou mijn leven eruitzien als ik dit écht ga doen?

Allereerst valt me op dat er geen Cups in deze legging zijn, geen water, geen emoties. Dreams zijn trouwens in dit deck Swords, Honey is Pentacles en Skins zijn Wands.

Dit is de Blood Moon Tarot van Sam Guay.

  1. X of Dreams is een rare kaart om op deze plek te zien, want deze staat voor een pijnvol compleet einde. Maar natuurlijk heeft elke kaart twee kanten, twee standpunten en zo leiden deze eindes, rock bottom zeg maar tot herstel en een nieuwe start. Vaak als je de bodem hebt gezien, ga je pas voelen waar je echt voor leeft. En ja mijn wens is die nieuwe start te maken. Ik ben zo klaar met alles. Hoe het leven voorheen verliep was niet vruchtbaar en ik zie dit ook op collectief niveau zo. Deze cyclus loopt ten einde en ja ik ben klaar om aan dat nieuwe begin te werken. Deze kaart voelt voor mij ook als het ultieme loslaten en buigen voor wat was.
  2. VIII Strength laat zien dat ik gratie, zelfvertrouwen, vitaliteit en mentale en emotionele kracht nodig heb om echt dit nieuwe begin te maken. Het woord weerbaarheid komt voor mij hier naar boven. Ja mooi, dit is ook wel die Ram’s energie waar ik meer in mag stappen.
  3. II of Honey vertelt me dat om deze moed te tonen ik duidelijk een keuze moet maken en niet zoals ik hierboven al schreef maar alle opties open houden en met alle winden meewaaien. En probeer ook niet alle ballen in de lucht te houden, kies en ga ervoor, helemaal. Niet teveel willen doen, want dit veroorzaakt alleen maar een gebrek aan focus en dit is vermoeiend. Die energie is juist nodig voor die weerbaarheid. Dus deze Jachtmaan geen nieuwe dingen bij elkaar sprokkelen maar verder bouwen op wat al een stevige basis heeft.
  4. Page of Skins laat dit ook zien, dit is geen tijd om weer iets nieuws te beginnen, hoe nieuws- en leergierig ik ook ben, ik moet de verleiding weerstaan aan de slag te gaan met een nieuw project of idee. Bouw verder op wat er al is! Ik verlies dus opties.
  5. VI of Dreams toont dat vertrek, loslaten van waar ik me nu bevindt (letterlijk en/of figuurlijk) en verder gaan. Een nieuw begin. Dit gaat gepaard met weemoed, maar is nodig want hier is veel mee te winnen.
  6. The Wheel is een prachtige kaart, de ultieme kaart, namelijk het volbrengen van een levensdoel, de cirkel is dan rond en een nieuwe cyclus kan gestart worden.

Wow wat mooi weer, ik ben nog altijd zo dankbaar en onder de indruk van de tarot.

Ik wens jullie ook heel veel helderheid en ben benieuwd wat jullie helder zagen onder de Jachtmaan? En wat neem jij mee de winter in? Als je wilt kan je dit hieronder delen, ik, en wellicht anderen, laten ons graag inspireren.

Heb het goed <3