De volle maan op woensdag 16 februari stond in het trotse teken Leeuw. En pfff wat heb ik dit weer gevoeld, zeker die vurigheid van Leeuw. Ik ben heel onrustig (wel lekker actief en ‘on fire’) en ontvang veel inzichten, vooral in de nacht. De Maan stond woensdag recht tegenover de zon in het vernieuwende teken Waterman en hier zit de spanning. Ook het T-vierkant met de Noordelijke Maansknoop, die talenten en lotsbestemming aangeeft, gaf een extra spanning aan deze volle maan. Nu kun je namelijk ontdekken welke vaardigheden je aan het ontwikkelen bent om je levensmissie te vervullen. Wellicht heb je hier inzichten op ontvangen of voel je nu sterk dat jouw huidige levensrichting niet (meer) klopt. Ook kun je helder krijgen wat jouw passie is, wat je wilt doen en waar jouw hart werkelijk ligt.

En lukt het niet om tot je levensdoel te komen, dan kun je gefrustreerd raken. En ja die frustratie voel ik al een tijd en is nu wel echt tot een crescendo aan het klimmen! De storm van vandaag voed de onrust in mij alleen maar, daarom ben ik maar in de pen geklommen vandaag en laat ik weer eens wat van mij horen op deze blog, het is goed deze surplus aan lucht in goede banen te leiden.

Deze volle maan periode is vooral een tijd waarin je reflecteert op en nadenkt over jouw toekomst. Waar haal je voldoening uit en wat zijn jouw talenten? Al zo lang ik me her-inner worstel ik met de vraag wat ik nou wil met mijn leven, waar en hoe ik het beste kan bijdragen. Wat doe ik hier? Ik denk dat dit heel herkenbaar is voor velen. Wellicht moeten we helemaal niets en is het puur de persoonlijkheid die ‘iets’ wil ‘betekenen’. Maar goed nu ik toch hier ben, wil ik toch ‘iets’ bijdragen, dat zit in mijn persoonlijkheid en karakter. 

Eens in de zoveel tijd doe ik deze test en steeds weer komt mijn persoonlijkheid volgens deze test https://www.16personalities.com/nl/infj-persoonlijkheid uit op INFJ; De Pleitbezorger, De Advocaat. Ik herken ‘mij’ (want de persoonlijkheid dat ben ‘ik’ niet, het is slechts een in de jonge jaren gecreëerd masker) sterk in de omschrijving. Pleitbezorgers willen betekenis vinden in hun werk en leven en mensen helpen en met hen in contact komen. In werkelijkheid kunnen Pleitbezorgers het op elk gebied goed doen. Om echt gelukkig te zijn, moeten ze echter werk vinden dat aansluit bij hun waarden en hen enige onafhankelijkheid geeft. Pleitbezorgers hunkeren naar mogelijkheden om te leren en te groeien samen met de mensen die ze helpen. Wanneer dit gebeurt, kunnen pleitbezorgers eindelijk het gevoel hebben dat ze hun levensmissie vervullen, bijdragend aan het welzijn van de mensheid op een persoonlijk niveau. Ik heb me altijd zo gefocust op het helpen en ondersteunen van anderen, maar ik verlang naar meer diepgang en aansluiting bij mijn normen en waarden. Ik vind het steeds lastiger in deze maatschappij nog goed te kunnen functioneren, het lijkt allemaal zo zinloos en het is zo gejaagd allemaal en ‘nep’ allemaal. Gelukkig zie ik een heel hoop mensen die anders willen leven en verlangen naar authenticiteit, verbinding en een meer natuurlijk leven.  Al een tijd ben ik flink in mezelf aan het graven met de intentie een shift te maken in mijn levensfocus en echt mijn missie te gaan leven. 

Mijn Noordelijke Maansknoop, mijn Lotsbestemming, staat in Schorpioen in het 2e huis (het huis van bezittingen en zelfvertrouwen). Schorpioen verlangt, ‘ik verlang’, het is voor mij belangrijk om te (durven) verlangen. Ik ben door de jaren heen vergeten wat ik wil, wat ik wens. Ik ga vaak teveel in anderen op of vindt mezelf niet belangrijk genoeg om te mogen dromen. Ook ben ik door de jaren heen een beetje gedesillusioneerd geworden. Daarom mag ik leren vertrouwen dat ik alle kwaliteiten in huis heb om het zelf te doen, om onafhankelijk te zijn. Ik denk dat het bij deze Lotsbestemming vooral gaat om maling hebben aan wat anderen vinden en ook niet het geluk van anderen af laten hangen en eigen hart volgen. Mijn Noordelijke Maansknoop daagt mij uit het leven te vertrouwen en met mijn talent mensen op een Aardse (mijn Stier/Zuidelijke Maansknoop) manier diep (Schorpioen) te raken.  Hoe dan dat is me nog niet helder. Mijn Zielsgetal is  een 1 – De Initiator, De Voorloper, ik ben graag onafhankelijk, gedreven, wilskrachtig en ook opstandig als ik voel dat er onrecht bedreven wordt. Ik ben een zelfstarter en altijd zoekend naar beter, niet snel tevreden en zie altijd iets dat beter kan. Mijn Lotsgetal is een 6 –  De Bewaker, De Romanticus, en hierbij is de uitdaging het leren onderscheiden van wat ik wel en wat ik niet kan veranderen. Ik streef naar een wereld zonder onrecht, vrede en harmonie. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, maar daarmee ook schuldgevoelens die niet bij mij horen. Ik ben loyaal, eerlijk, huiselijk, zelfopofferend en mededogend. Ook de disbalans van angstig, zorgen makend, achterdochtig, paranoïde, emotioneel instabiel en cynisch zijn soms op mij van toepassing. Deze steekwoorden horen allemaal bij De Romanticus. Al deze zaken hebben veel raakpunten en het zou duidelijk moeten zijn, maar ja hoe nu praktisch?

Een klein uitstapje, het noodlot behoort tot de kern van het Germaans Heidendom. Het lot kan worden voorgesteld als een reusachtig weefwerk waardoor iedereen – mensen, geesten en goden – met elkaar verbonden is. In de Noorse mythologie ontwikkelde Wyrd een persoonlijkheid en werd Urd, een van de Wyrd Zusters die bekend staan als De Nornen. Binnenkort zal ik meer schrijven over Wyrd of Weurd ‘het noodlot’ en De Nornen.

Ik heb het verlangen deze lente echt te gaan groeien en bloeien en begin ook echt het tikken van de tijd te voelen, ik word er niet jonger op zeg maar. Waar moet ik nu mijn focus op leggen op de tweede helft van mijn leven? Tijd om dit praktisch aan te pakken, tijd voor de tarot: 

Wat voedt en inspireert mij? – Pentakels 6 – materieel succes zodat ik kan delen vanuit overvloed, geven en ontvangen met een gemeenschap waartoe ik behoor. De kunst van wederkerigheid. Zorgen voor zelf en de gemeenschap waartoe ik behoor. Ik denk ook waarom ik me zo geïnspireerd voel door het vroegere leven in sibben. Ik zie ook de weegschaal van gerechtigheid en balans. Zaken die mij voeden vanuit mijn karakter met Weegschaal zon en ascendant.
Waar haal ik voldoening uit?  – Zwaarden 2 – uit vrede, mezelf vrij houden van invloeden van buiten, vrede van binnen vinden en de waarheid. Steeds weer onderzoeken bij mijzelf wat goed en wat fout is en weer zie je hier gerechtigheid en verlangen naar waarheid. Het juiste pad kiezen…en bewandelen. Keuzes maken is niet iets waar ik meteen aan zou denken bij voldoening, omdat dit (ook als Weegschaal) niet gemakkelijk af gaat, met al mijn wikken en wegen. Maar het is wel iets wat ik belangrijk vind, het juiste kiezen, het onderzoeken van keuzemogelijkheden, dus wat dat betreft brengt het mij inderdaad voldoening en is iets wat ik van nature constant doe, balanceren, wegen, kiezen.
Wat zijn mijn talenten? – De Wereld – voltooing, zaken tot een goed einde brengen en nieuwe projecten starten, constant in beweging, zaken samenbrengen en verbeteren. Steeds een niveau hoger. Groei, persoonlijke groei, steeds een stukje ‘beter’, werken naar eenheid en altijd het beste voetje voor.
Welke stappen kan ik nu zetten om mijn levensmissie te vervullen? – Ridder van Staven – en ja hoor daar is hij die passionele vurige ridder die mij vraagt te springen zonder twijfel, dus zonder dat wikken en wegen. Niet meer zoveel denken, maar doen, met moed en overgave, gesteund door gemeenschap en gedreven door de waarheid, zoekend naar voltooing, zoekend naar avontuur!

Dat vuurtje aanwakkeren dus en mijn vurig hart volgen, in verbinding, groeien naar eenheid.

Weten jullie wat jullie missie is en hoe leven jullie deze? Als je wilt, deel dit graag hieronder, zo kunnen we elkaar inspireren!

Ik hoop dat jullie de storm zonder schade doorgekomen zijn en ik wens jullie een fijn weekend.