Allereerst nog de allerbeste wensen voor het komend jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat wens ik je elke dag, ook als je even geen blogpost of berichten van me krijgt. Je bent me dierbaar en ik wil niets liever dan dat je floreert en creëert.

De reden waarom ik wat laat ben is omdat ik het nog even ‘rustig’ aan doe. Ik werk wel en ‘doe’ best veel, maar ik maak geen gekke nieuwjaar’s sprongen. Het is winter en ik kijk het nog even aan. De natuur heeft ook geen haast, ook al staan sommige bomen al in de knoppen vanwege het milde weer. Ik wacht nog lekker tot het voorjaar, voor nu ben ik nog heerlijk met innerlijk ‘werk’ bezig en neem ik vooral voldoende rust. Bewegen met de energie, rustig aan. Geef jezelf toestemming met de seizoenen mee te bewegen. Die lentekriebels die komen vanzelf wel, wacht maar af!

Het licht keert nu langzaam terug, de duisternis is overwonnen. Dit is een tijd om schoon schip te maken voor de nieuwe zaken die straks ruimte nodig hebben om te groeien.

Afgelopen periode is er (in mijn beleving) al heel veel energetisch opgeschoond. Ik wens iedereen dit jaar meer licht en luchtigheid alsook een goed gevoel voor humor. Er staan ons uitdagingen te wachten en we zullen dit nodig hebben. Probeer stil te staan bij de dingen waar je wel dankbaar voor kunt voelen en laat dit groeien. Mijn ‘voornemen’ is om minder bezig te zijn met de wereld om mij heen, dit leid me af en zuigt me leeg en laten we eerlijk wezen, hier schiet ik en niemand anders wat mee op. Mensen die nu nog niet door hebben wat er allemaal speelt op deze wereld, die gaan echt niet door mijn geroeptoeter opeens inzichten krijgen. Dus niet meer proberen mensen erop te wijzen wat er allemaal ‘verkeerd’ gaat in de wereld. Nee, dit jaar ga ik proberen mijn aandacht te richten op dingen waar ik blij van word en op dingen die ik kan doen om bij te dragen aan een liefdevollere wereld. Maar eerst ik, dat klinkt egoïstisch, maar ik realiseer me dat als ik geen energie heb en me rot voel, dat ik helemaal niets positiefs kan brengen. Dus andere mindset en ik mag van mezelf weer genieten en het leuk hebben! Ik hoef geen martelaar te zijn. Dat is oude energie en dient me niet meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben misschien op persoonlijk niveau niet direct invloed op wat er op wereldniveau gebeurd, maar dit wil niet zeggen dat je niet in positieve zin je steentje kan bijdragen. Je hebt impact, met alles wat je doet, zegt of denkt. Je continu zorgen maken of irriteren aan anderen is niet helpend. Breng jezelf naar een hoger niveau. Toon meer begrip en compassie. Ik heb zelf, eerlijk gezegd,  altijd moeite gehad met het fenomeen compassie. Wat is het precies en hoe doe je dat? Alles maar goedvinden? Met de mantel der liefde bedekken? Hoe eerlijk moet je zijn? Want eerlijk zijn is soms ook heel cru. Maar misschien is compassie zoiets simpels als niet be- en veroordelen. Ook al ben je het helemaal niet met iemand eens. In ieder geval voor mij persoonlijk ook een mooi voornemen voor dit jaar.

Ik voel dat 2023 op wereld en persoonlijk niveau een belangrijk jaar gaat worden. Dat brengt ook angst, ‘ kan ik dat wel aan?’ etc. En verandering is niet echt mijn ‘ding’, maar een natuurwet dus wie ben ik daar tegen te vechten? Onvermijdelijk, bring it on! Overgave. Ik stap door de poort. Kenaz!

Jullie hebben van mij nog een tarot legging voor dit jaar tegoed, dus bij deze, ik hoop dat het je richting en inspiratie geeft:

Dus al met al gaan we weer een nieuwe ronde in, met goede moed, nog meer verdieping en verbinding. Zin in!

Hartelijke nieuwjaarsgroet,

Charissa

 

On the stroke of midnight tonight, you can resolve to be better, if you like…to be fitter,to eat cleaner,to work harder.
On the stroke of midnight tonight,you can resolve to become a whole new you,if you so choose.
Or, you can take a moment to acknowledge, all you already are.Because it’s a lot.You’re a lot.
And you deserve to be commended.On the stroke of midnight tonight, perhaps you could congratulate yourself, for coping.For breaking, again,and for rebuilding, again.
For catching the stones life has thrown at you,and using them to build your castle that little bit stronger.
You have endured, my friend.And I don’t see the need to resolve to become a whole new you,when you are already so very much indeed.
Happy new year.
You made it.Now let us face another 365 day-turn, arms wide,accepting, embracing and ‘seeing’ each other,for all we are..
– Donna Ashworth