Hoe creëer je een bijzondere Moederdag?

Heb je ooit teleurstelling gevoeld in je relatie met je tiener of volwassen kind? Heb je je ooit afgevraagd of je eigen moeder misschien teleurstelling heeft gevoeld in haar relatie met jou?  Ben jij teleurgesteld over jouw eigen moeder? Als je filamenten van schuld (terecht of onwaar) hebt die zich aan jou vasthechten zoals de zwevende strengen van populieren, dan kan deze workshop troost bieden. Ik zal vertellen hoe SoulCollage® muren scheidt en bruggen bouwt die krachtiger worden.

Ik heb op mijn blog vaak geschreven over mijn ouders en met name mijn relatie met mijn moeder. Elke moeder-kindrelatie, vooral tussen moeders en dochters, heeft ontmoedigende momenten – dagen, maanden, zelfs jaren – of we de moeder of het ‘kind’ zijn. Hier is hoe SoulCollage® me troost, genezing en vrijheid bracht in mijn relatie met mijn moeder.

Gelukkig heb ik SoulCollage® in mijn leven en in plaats van mijn moeder of mijzelf de schuld te geven, accepteerde ik wat ik niet kon veranderen. In plaats daarvan richtte ik mijn aandacht naar binnen en begon mijn eigen innerlijke kind te moederen. Je moet een moeder in jezelf vinden. We doen het allemaal. Zelfs als we al een moeder hebben, moeten we dit deel van onszelf nog steeds binnenin vinden.

Wat gaan we deze dag doen?

Op deze Moederdag kan je kaarten maken uit diverse SoulCollage® groepen:

Een kaart voor anderen – onze moeder, grootmoeder, moederlijn, zus of dochter. Deze kaarten leven in wat SoulCollage® onze Gemeenschap noemt. Mijn moeder is helaas niet meer in dit leven, maar door een SoulCollage® kaart voor haar te maken en het “Ik ben degene die” proces met de kaart te doen, leer ik haar ook nu nog steeds beter kennen. Het is ook een prachtige ervaring om de kaart met je moeder (of dochter) te delen als zij nog wel leeft en wellicht een paar tranen te delen.

We kunnen ook onze persoonlijkheden, verleden en heden, samenvatten: ons kind zelf, ons moederzelf, ons dochterzelf, en alle delen van onszelf als vrouwen, delen die niet gezien willen worden of geen stem hebben, en delen die uitblinken en willen bijdragen – allemaal wonen ze in onze Committee groep.

 

Of we kunnen afbeeldingen vinden die onze gevoelens weergeven over de archetypen die met ons werken, zelfs als we ze nog niet kennen (De Raadgevers). Kaarten maken voor de Grote Moeder of de Wilde Vrouw, of de Wijze Vrouw, of de Crone schept de mogelijkheid voor de subtiele, maar krachtige, energieën van die archetypen om ons te vertellen wat ze weten. We kunnen ontdekken hoe archetypen werken met onze persoonlijkheidsonderdelen. We kunnen ons ook meer bewust worden van de relaties tussen al deze delen van onszelf in ons leven.

 

Zondagmiddag 13 mei 2018

Doe mee met een middag kaarten maken en vier één van de belangrijkste en dynamische relaties in het leven. Of onze moeders nu leven of niet langer in deze wereld zijn, we zullen altijd dochters zijn en sommigen van ons moeders.

SoulCollage® is ontwikkeld door Seena Frost, een moeder, theoloog en psychotherapeut. Haar intentie was om met deze zielsrakende praktijk evenwicht, vreugde en zelfontdekking te bevorderen. SoulCollage® is een creatief thuiskomen en geeft veel inzicht en helpt je inspiratie voor levensrichting en meer balans in jouw leven.

Duizenden mensen over de hele wereld doen aan SoulCollage ® en ik ben trots dat ik één van de gecertificeerde leraren ben in Nederland.

Bijzonderheden

Doelgroep, mensen alleen (iedereen is een moeder en/of kind) of moeders en dochters/zonen samen. Nodig jij jouw moeder uit en neem je haar mee voor deze bijzondere ervaring? Dan krijgt jouw moeder van mij op deze dag 50% korting.

Plaats: Cultureel Centrum Gouden Leeuw Amsterdam (heel vlakbij halte Ganzenhoef, 20 min. vanaf Amsterdam Centraal – metro 53)
Aanvang: 13.00 uur en om 17.30 uur sluiten we af met een drankje.
Toegang: 27,50 euro (heb je een laag inkomen en is dit voor jou niet haalbaar, neem dan contact met mij op)
Inbegrepen: Kaarten, koffie, thee, fris en wat lekkers.

De dag feestelijk afsluiten? Na afloop is het mogelijk een drankje te doen aan de bar en/of om voor een klein prijsje te eten in het restaurant van het Cultureel Centrum (12,50 euro voor een hoofdgerecht). Dit moet gereserveerd worden. Neem contact met mij op voor meer informatie.

Zelf meenemen: nieuwsgierigheid, openheid, goede zin, een schaar(tje), lijm (liefst een stick), een paar tijdschriften die verknipt mogen worden en een pen en papier/notebook.

Misschien wilt je een kopie van een favoriete foto meenemen om te gebruiken.

Meld je aan via Charissa@joyincreation.com

Wil je meer weten, en een filmpje zien van oprichtster Seena Frost, zie hier:
https://www.joyincreation.com/soulcollage/

En ik heb een blogje geschreven over het helen van de Moederlijn: https://www.joyincreation.com/2018/04/20/de-moederlijn-helen/

Doe je mee? Laat het me weten alsjeblieft, dan houd ik rekening met voldoende materiaal en koekjes 😉 – aanmelden kan tot 7 mei!

Ik hoop tot ziens!

Warme lentegroeten, Charissa