SoulCollage® Moederdag Special – 13 mei 2018 in Amsterdam

Eer je moeder of je eigen moederenergie. Voed je ziel met dit intuïtieve collageproces. Ontdek de wijsheid die in je woont door te spelen met afbeeldingen. Neem je moeder, kinderen, broers of zussen mee naar deze viering van jezelf en je dierbaren. Mijn workshops, en zo ook deze is ook open voor mannen, we hebben allemaal een moeder en zijn allemaal kind en iedereen (vanaf 16 jaar) is welkom.

 

Weerstand en verdriet

Toen ik het idee voor een SoulCollage® Moederdag special lanceerde, voelde ik al direct bij een hoop mensen weerstand en verdriet. Verdriet om een moeder of dochter die er niet meer is en frustratie omdat velen van ons uit een beschadigde moederlijn komen. Het idee om Moederdag te vieren lijkt dan een stap te ver.

Nu is deze workshop niet alleen om te kijken naar waar de pijn zit. Als jij deze dag jouw relatie met jouw Moeder wil vieren dan is dit prachtig of als jij als moeder jezelf wil eren door jezelf deze workshop cadeau te doen en echt te zien wat een fantastische Mama je bent. Dit is allemaal prachtig.

In dit stukje wil ik echter aanstippen dat als er minder blije gevoelens naar boven komen bij het woord Moederdag dat dit wellicht iets is waar naar gekeken mag worden, in plaats van maar weer diep wegstoppen of verbergen onder allerlei afleiding zoals verslavingen. SoulCollage® mag dan ook verslavend zijn, het is in ieder geval een gezonde en één die je daadwerkelijk verder helpt in plaats van steeds dieper in de put laat zakken. Juist die dingen die ons triggeren zijn zo interessant en helend om eens goed naar te kijken. Om die schaduw eruit te halen en dit meer in balans te brengen.

 

De moederlijn helen

Nu ben ik zelf een paar jaar bewust bezig met het helen van de Moederlijn en nee ik ben er nog niet. Ik ben wel een heel stuk verder en voel mij steeds meer heel worden. Toen ik op een gegeven moment merkte dat ik eigenlijk altijd een beetje wars was van vrouwengroepen en vrouwendingen, niet dat ik nu heel mannelijk ben, nee, maar groepen met vrouwen daar hield ik niet van, die meed ik. Ik zei altijd dat ik liever met mannen omging, die waren tenminste lekker duidelijk. Gedurende mijn hele leven vertrouwde ik vrouwen niet en vond ik weinig interesse in tijd doorbrengen met andere vrouwen. Pas later realiseerde ik mij dat als ik zei dat ik niet van vrouwen hield, ik eigenlijk niet van mezelf hield. Auw! Toen mijn moeder stierf voelde ik zoveel pijn in de vrouwenlijn (en in mijzelf) en ben ik vrij snel met een grote groep vrouwen naar een plek in Frankrijk gereisd waar veel vrouwenenergie zich bundelt, Rennes-le-Chateau. Hier kwam een heel pijnlijk stuk uit mijn tienerjaren en een miskraam weer naar boven, een stuk wat heel erg verdrukt was en mij totaal overviel. Heel veel schuld en verdriet kwam toen los. In de Geboortegrot van Maria Magdalene heb ik  heel bewust de keuze gemaakt om de Moederlijn in mijn familie te helen. Ik voel zo sterk al die vrouwen nu achter mij staan, ik mag het doen, voor allemaal. Ik leef in een tijd waarin het kan. Ik heb de keuze om werkelijk mezelf te zijn. Ik mag stoppen met ‘nee’ zeggen tegen het vrouwelijke en moederlijke deel van mijzelf. En ik mag ook vieren deze Moederdag dat ik een goede dochter ben, want ook al is mijn moeder er niet meer, ik blijf haar dochter. Niet perfect, maar wat heb ik mijn best gedaan en wat hield ik van mijn moeder. En nu ook van mijzelf…

Nu heb ik het gevoel verbinding te maken met oude wijsheid en liefde van mijn moederlijn. Ik ga nu vriendschappen aan met vrouwen en schuw ook vrouwenbijeenkomsten niet meer. Ik voel me op mijn gemak en ja….thuis!

SoulCollage®

Onze cultuur is de afgelopen jaren veel veranderd, maar de relaties van vrouwen met vrouwen, vooral die in hun gezin, zijn nog steeds vaak ingewikkeld en uitdagend. Evenementen en culturele omstandigheden van lang geleden zijn vaak nog steeds onderdeel van de hedendaagse relaties. Wanneer we ons meer bewust worden, kunnen we plotseling andere, meer bevredigende, misschien zelfs intiemere keuzes maken. Ik wou dat ik toen ik een tiener was SoulCollage® al in mijn leven had. SoulCollage® is zo’n leuke, creatieve manier om zelfontdekking te doen. En het wordt vaak in groepen gedaan, nu zelfs in online groepen (die ga ik zelf ook binnenkort lanceren)! Alle delen van onze “moederlijn” kunnen samenwerken en belichaamd worden. Wanneer elk deel haar eigen beelden en energie krijgt op een kaart, kan iedereen haar eigen wijsheid spreken over onze vragen over onze relatie, onze geschiedenis of onze toekomst. SoulCollage® is eenvoudig en leuk, maar toch behoorlijk krachtig.

 

Wat gaan we deze dag doen?

Op deze Moederdag kan je kaarten maken uit diverse SoulCollage® groepen:

Een kaart voor anderen – onze moeder, grootmoeder, moederlijn, zus of dochter. Deze kaarten leven in wat SoulCollage® onze Gemeenschap noemt.

We kunnen ook onze persoonlijkheden, verleden en heden, samenvatten: ons kind zelf, ons moederzelf, ons dochterzelf, en alle delen van onszelf als vrouwen, delen die niet gezien willen worden of geen stem hebben, en delen die uitblinken en willen bijdragen – allemaal wonen ze in onze Committee groep.

 

Of we kunnen afbeeldingen vinden die onze gevoelens weergeven over de archetypen die met ons werken, zelfs als we ze nog niet kennen (De Raadgevers). Kaarten maken voor de Grote Moeder of de Wilde Vrouw, of de Wijze Vrouw, of de Crone schept de mogelijkheid voor de subtiele, maar krachtige, energieën van die archetypen om ons te vertellen wat ze weten. We kunnen ontdekken hoe archetypen werken met onze persoonlijkheidsonderdelen. We kunnen ons ook meer bewust worden van de relaties tussen al deze delen van onszelf in ons leven.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Als je je geroepen voelt…

meer praktische informatie over deze dag vind je hier: https://www.joyincreation.com/2018/04/18/soulcollage-workshop-moederdag-special-zondagmiddag-13-mei-2018/

 

 

j