Hello!
Happy new week to you. This week the ChaChaChat is in English. EnJOY!

And live and celebrate your freedom!

Much love, Charissa xx

Hallo!

Ik hoop dat je een heel fijne Bevrijdingsdag hebt gehad.

Zelf heb ik altijd erg veel gemengde gevoelens (wanneer eigenlijk niet!) over Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Ik geef er dan ook altijd mijn eigen draai aan. Dit heb ik ook met Koningsdag. Ik voel helemaal niet dat ik het Koningshuis wil vieren en al dat vlaggengezwaai daar krijg ik echt koude rillingen van. Het geeft samenhorigheid, ja, maar ook divisie. Want landen, laten we het wel stellen, zijn afscherming, divisie, eigendom, etc. En dat zou helemaal niet op moeten gaan, nergens. De Aarde is van niemand en grenzen zijn onzin. Het is geen bezit en je ergens thuis voelen heeft niets te maken met jouw paspoort of zogenaamde staatsburgerschap. Ik zelf voel me niet bijzonder Nederlands, ook niet Europeaans, wereldburger, misschien, zelfs dat voelt beperkend. Ik stop maar met labelen en bij mij zal je zeker nooit een vlag zien hangen, ja de vlaggen voor feestjes en het leven mag gevierd worden, maar je moet wel zelfs de slingers ophangen! En zo is het maar net.

 

Tekst op mijn fortune cookie bij Vrijheidsmaaltijd:

Jezelf een vraag stellen, daarmee begint verzet. En dan die vraag aan een ander stellen – Remco Campert

Dan vieren we op 5 mei de Vrijheid, maar hoeveel van ons leven onze vrijheid echt? Hoeveel van ons zijn dankbaar voor onze vrijheid? Met Dodenherdenking en Bevrijdingsdag denken velen dingen als ‘dit nooit meer’, maar dit gebeurt nog elke dag! Er is nog steeds oorlog, er zijn mensen op de vlucht, er zitten mensen in kampen, en wij hypocriete Nederlanders roepen dan voor een groot deel ‘ga maar naar je eigen land terug’! En dan is er nog vrijheid in ons zelf, in ons ‘gewone’ dagelijks bestaan. Hoe vrij is dat echt? Ja we hebben keuze, maar keuze hebben is vrijheidsbeperking, want je hebt altijd keuze tussen een aantal (beperkte) dingen. Hoe vaak denken we verder dan dat keuzeplaatje. En in hoeverre kiezen wij hoe ons leven er uit ziet. In hoeverre kiezen wij voor ons geluk? Want oh wat is dat eng om voor geluk te kiezen, om voor vrijheid te kiezen, want dat is helemaal jouw eigen verantwoordelijkheid. En dit geld ook voor mezelf. En daarom is deze dag een mooie reminder om daar eens op te kauwen, mee te zitten, mee te schrijven, op te mediteren en ja te visualiseren, door wellicht een tekening of wat ik gedaan heb een SoulCollage® kaart. Hoe ziet voor jou vrijheid eruit?

 

Weet je niet waar je moet beginnen met schrijven, met mediteren op vragen, hier zijn er een paar om te beginnen: Waar zit je nog vast in je beperkingen, in angst? Waar laat jij niet genoeg liefde toe? Waar trap je nog enorm op de rem en voer je controle uit? Waar kan je de teugels nog niet laten vieren? Hoe zou het voelen om werkelijk vrij te zijn, vrij van jeZelf? Om werkelijk te zijn wie je eigenlijk bent, zonder facade of maskers, zonder programmering en ‘opvoeding’? Hoe ziet de wilde, oerJij eruit? Hoe zit het met oordelen naar anderen en jezelf? Hoe verbonden voel je je en waarmee? Hoe vrij voel je je in jouw eigen lichaam? Mag het er helemaal zijn zoals het nu is? Voelt het veilig? Mogen er emoties zijn en hoe uit je die?

Op het moment dat we ons zelf bevrijden kan onze uiterlijke weerspiegeling van onsZelf meebewegen in het groter geheel en dan kan er echte bevrijding van de wereld plaatsvinden. Dus je kan wel degelijks iets doen, als kleine jij, om deze wereld te bevrijden. Als al wij druppeltjes dat doen, dan wordt het een grote vrije oceaan!

 

Ja mensen ik kan een party pooper zijn, mensen zeggen ook wel eens, ‘kan je het voor deze dag niet gewoon even vergeten?’. En het antwoord is nee, als je eenmaal voelt dat het niet klopt dan kan je het niet meer onvoelen. Als je ziet verder dan wat de massaprogrammering ons doet zien, dan kan je je ogen niet meer sluiten.

Maar goed ik heb Vrijdag op mijn eigen manier thuis de Doden bedankt en gisteren op Bevrijdingsdag met een goede vriendin samen SoulCollage® kaarten gemaakt met het thema Vrijheid.

 

In de avond was er een Vrijheidsmaal in het cultureel centrum van de flat waar ik woon, met het thema Bevrijding in Opera’s. Hier traden jonge Opera talenten op. Mensen met een passie en talent die ontzettend moeten knokken om ‘aan de bak’ te komen. Duizenden, duizenden artiesten solliciteren op dezelfde beperkte banen en opleidingen op een kans te maken hun passie te leven. En ze gaan er voor overgave voor. Opera is een topsport en menig zanger(es) moet op brancard worden afgevoerd na een optreden. Nu zeg ik niet ga er voor tot je er bij neer valt, maar wel voel wat van die passie, laat dat in jezelf bruisen en geloof in je zelf want dan gaat het lukken, echt waar.

Laten we stoppen onszelf tegen te houden.
Door anderen.
Door onszelf.
Laten we elkaar steunen.
Aanmoedigen in de dingen die we in de wereld neerzetten.
Vrij onze missie en passie verspreiden.
Voluit onsZelf zijn.

Today I choose life. Every morning when I wake up I can choose joy, happiness, negativity, pain… To feel the freedom that comes from being able to continue to make mistakes and choices – today I choose to feel life, not to deny my humanity but embrace it. Kevyn Aucoin

De Tarot kaart voor deze week is de Pentakels Ridder omgekeerd. Deze kaart rechtop gaat over methodieken, routine, efficiëntie, conservatisme. Op z’n kop vertelt deze kaart over verveling, luiheid, het gevoel van vast te zitten (in patronen). Deze kaart vraagt ons onszelf te bevrijden van repetitie, van vaste patronen. Waar in jouw leven loop je vast en mag je meer spontaan zijn, vaker JA zeggen? Voel je ergens een uitnodiging, een inspiratie, een vonk van passie, volg die en zeg JAAAA! Breek de patronen. Gooi jouw routines om. Stop met automatisch leven en denk weer na bij de keuzes die je hebt gemaakt en waarom je de dingen doet zoals je ze doet? Werken die nog voor je? Ze waren misschien ooit handig en efficiënt en effectief, maar is dat nog zo of is het allemaal dat je het zo doet omdat je het nu eenmaal zo doet. Sta daar eens bewust bij stil en vooral daar waar het bij jou schuurt. Bij welke gebieden in jouw leven vloeit de energie weg? Deze week een mooie week om dat te onderzoeken en die patronen op te schudden. Doe eens wat dingen anders.

Ik wens je veel bevrijding en plezier! Veel genieten en veel warmte en zonneschijn!

Liefs, Charissa xx

P.S. Laatste dag om je aan te melden voor de SoulCollage® workshop van 13 mei!

-13 mei SoulCollage® Moederdag Special:
https://www.joyincreation.com/2018/04/18/soulcollage-workshop-moederdag-special-zondagmiddag-13-mei-2018/

 

– 23 of 24 juni De Tarot en SoulCollage® – dmv numerologie jouw zielenkaart ontdekken in De Grote Arcana – deze data moet ik nog vastleggen obv beschikbaarheid van de deelnemers.