Ik wens je een overvloedig Lughnasadh!

For another language please use the translation button in the sidebar.

Het einde van de zomer kondigt zich al aan, je voelt en ruikt het in de lucht. Het is tijd om te oogsten. Vandaag kun je Lughnasadh (of Lammas) vieren, dit is een oogstfeest waarbij van oudsher dankbaarheid werd geuit voor de overvloed van Moeder Aarde. Ik heb de neiging om me melancholisch te voelen op deze dag. De zomer nadert zijn einde 🙁 , de natuur is niet meer zo weelderig, de bladeren vallen al, en de geur en het briesje van de herfst zijn voelbaar. Omdat ik zo van de zomer hou, voel ik een melancholische droefheid in mijn hart. Sinds Beltane spiraal ik uitbundig naar buiten, nu voel ik de spiraal naar binnen, nu we op weg zijn naar Samhain. Symbolisch gezien kun je nu een brood bakken in een vorm die past bij wat je wilt oogsten, zoals een bankbiljet als je meer geld wilt oogsten, of een huis als je wilt verhuizen. Met Lughnasadh maakte men vroeger broodpoppen in een mannelijke vorm, die de offergod van het land voorstelden. Door je broodcreatie te eten, integreer je je oogst en maak je het je eigen. Het brood is ook het symbool voor je oogst: zonder graanoogst kun je geen meel maken en dus geen brood bakken. Wat en hoe je ook viert, of het nu Lammas of Lughnasadh voor je is, neem de tijd om de viering echt te eren. Het is niet alleen iets om van je lijstje af te vinken, maar een tijd om te pauzeren, na te denken, te resetten, en te leunen op het leven dat je tot nu toe gecreëerd hebt. Wees aanwezig, en denk eraan. Het leven is levendiger op die manier, en een beetje minder angstig.

Ik heb zojuist een ritueel gedaan en afgesloten met een tarot lezing voor het collectief, ons allen. Deze maand augustus is een maand van transitie, het seizoen van de vurige Leeuw. Transitie is het proces van verandering van de ene staat van zijn naar de ander. Dus van wat wij waren tot wat wij worden. Dit gaat niet pats boem in een keer, dit is een process en midden in dit proces kan het lijken dat we in een soort zwart gat van oneindigheid zitten, echter alles is altijd in beweging, wees gerust.

Voor deze legging heb ik het Terra Volatile tarotspel gebruikt.

  1. Hoe bewegen wij deze maand door deze tijd van transitie? De Dood, dit is een tijd van afsluiten en loslaten, echt loslaten, iets moet eerst sterven voor er iets nieuws geboren kan worden.
  2. Wat leert deze transitie ons? Staven Acht leert ons dat dingen snel kunnen veranderen en we niet moeten wanhopen als lijkt dat niets veranderd. Deze kaart is de onverwachte impuls die je krijgt en zet dingen in beweging. De kaart staat voor een verrassing. In de meeste gevallen brengt deze kaart goede berichten en gebeurtenissen.
  3. Wat laten wij achter? Schildknaap van Staven vraagt ons om te stoppen met impulsen te volgen en meer bewust te gaan leven. Niet alleen maar pleziertjes naleven en spannende voorstellen. Er komen veel kansen en gelegenheden op ons pad, kies wijs en laat je niet meeslepen alleen maar om uit een soort alledaagse sleur te breken.
  4. Waar bewegen wij naartoe? De Dwaas staat voor de chaos waaruit al het nieuwe ontstaat en voor zorgeloze openheid, vrij van vooroordelen. De Dwaas is de onbekommerde, vol onschuld en reinheid en is nog helemaal blanco. Wanneer De Dwaas zich voordoet betreed je vaak met verbazing en zonder verwachtingen een nieuw levensterrein.
  5. Wat leren wij van het leven in dit ‘tussengebied’? De Duivel leert ons om los te komen van onze verslavingen en andere ongezonde verbindingen zoals afgunst, hebzucht en materialisme.
  6. Wat voor soort hulp kunnen wij aanroepen? Vaten Tien – dit spel heeft een vijfde serie, namelijk ‘vessels’. Als ik naar het plaatje kijk dan voel ik dat deze kaart ons laat weten dat wij liefde, familie, vriendschap, muziek. schoonheid, kortom zoveel moois tot onze beschikking hebben, we zijn niet alleen. Het is belangrijk ook ‘het goede leven’ niet uit het oog te verliezen en het leven te vieren. De ‘officiële’ omschrijving staat hier https://terravolatile.com/ten-of-vessels/ De Tien van Vaten vertegenwoordigt een goed moment om anderen te helpen en bij anderen te zijn, merk op dat de reis nog niet voltooid is – want in onze spiritualiteit zijn we altijd in ontwikkeling. Maar op dit moment ben je meer dan in staat om anderen op de juiste manier te begeleiden. Zorg er alleen voor dat je jezelf beschermt tegen iemand met slechte bedoelingen. Kortom help anderen en daarmee help je ook jezelf als antwoord op deze vraag en vergeet daarbij ook niet van het leven te genieten.

Een mooie, soms ook uitdagende boodschap. Ik hoop dat deze je kracht en moed geeft om te zijn in dit moment, in dit proces.

Zorg goed voor jezelf en ik ben benieuwd waar jij nu dankbaar voor bent en wat je meeneemt de winter in?