…die mooie zomer. Die zomer die begon in mei en toen snel eindigde en gelukkig nu ons nog verblijd met een prachtige nazomer. 

Het is alweer bijna Mabon, de Herfst Equinox (22 september – Noordelijk halfrond).

De oogst loopt nu ten einde. De velden zijn bijna leeg omdat de gewassen zijn geplukt en opgeslagen voor de komende winter. Mabon is het mid-oogst festival, en hier nemen we de tijd om de veranderende seizoenen te eren en de tweede oogst te vieren. Dit is een tijd van dankzegging voor de dingen die we hebben, of het nu overvloedige oogsten zijn of andere zegeningen. Het is een tijd van overvloed, van dankbaarheid, en van het delen van onze overvloed met de minder bedeelden.

Het wiel draait

Voel je het wiel van het jaar al draaien? Wij zijn de natuur en net als de natuur veranderen wij voortdurend. Na vele jaren ritueel doen heb ik ontdekt dat het een krachtige manier is om het spirituele met het fysieke te verweven en het heilige in het alledaagse te integreren. Is het niet prachtig dat we altijd kunnen vertrouwen op de cirkel van het leven, dat niets ooit echt sterft, maar getransformeerd terugkomt, steeds weer opnieuw. Ik vind veel troost en kracht in de natuur, want zij is een groot lerares.

“Rook hangt als nevel over geoogste velden,
Het goud van stoppels, het bruin van omgewoelde aarde
En loop onder het rode licht van de herfst
De geur van gevallen appels, het stof van gedorst graan
De scherpe, zachte kilte van de herfst.
Hier als we in de schaduwen van de herfst gaan
De nacht die de morgen van de lente brengt
Kom tot ons, Heer van de oogst
Leer ons dankbaar te zijn voor de gaven die U ons brengt…”

Urgentie

De bladeren zijn aan het vallen en je ruikt de herfst in de lucht, maar het is nu nog genieten van een zonnige nazomer. Dus ik neem af en toe een dag vrij om er op uit te gaan en nu met komend slechter weer en de uitrol van een Covid pas, voel ik een zekere urgentie om alles eruit te halen nu het nog kan, omdat ik weet dat na 20 september er voor mij vele deuren sluiten. Ik heb het er in mijn blogs nooit heel expliciet over gehad, ik ben dus niet geprikt tegen C19. Mijn redenen zijn omdat ik vertrouw op mijn eigen immuunsysteem, ik ben de hele winter niet ziek geweest en ik vertrouw er ook op dat als ik wel ziek word, ik er weer sterker uit kom. Al heel lang ga ik zelden naar een huisarts en zie ziekte als een waarschuwing dat er iets uit balans is. Ik slik ook zelden pijnstillers, maar ga op zoek naar de boodschap die de pijn brengt. Op dit moment is er is zoveel onduidelijkheid en tegenstrijdigheid in onderzoeken, echter het lijkt erop dat een prik ook niet beschermt tegen anderen besmetten (en die ander is inmiddels ook geprikt en dus beschermt zou je denken), dus dat argument gaat voor mij niet op.

Ontastbaarheid

Het gaat bij dit ‘vaccin’ om een nieuwe techniek die met een nog nooit vertoonde snelheid is ontwikkeld. Bij vaccins wordt normaal gesproken een eiwit van een virus ingespoten, bij dit vaccin wordt informatie ingespoten waardoor het lichaam zelf een – lichaamsvreemde – stof moet gaan maken. De effecten van het vaccin op de langere termijn zijn nog niet bekend. Het is ook niet voor niets dat de EMA het vaccin slechts voorwaardelijk tot de markt heeft toegelaten. De toelating is geschied onder de voorwaarde van een ‘rolling review’. We weten gewoon niet wat de effecten zullen zijn, we zitten nog in een testfase en laten we eerlijk zijn, het loopt niet helemaal lekker ofwel? We weten zeker niet op langere termijn wat dit voor effecten gaat hebben. Nu acht ik voor mijzelf het risico op nadelige gevolgen van vaccinatie groter als dat van evt. ziek worden. Ik heb ik mijn leven heftige ziektes gehad en daar ben ik alleen maar sterker uitgekomen en heb daardoor veel geleerd over mijn lichaam. Een vaccinatie voelt voor mij een motie van wantrouwen naar mijn lichaam. Maar begrijp mij niet verkeerd als ik Covid als werkelijk levensbedreigend zou beschouwen dan zou ik mij ook laten prikken. Echter de mortaliteit is heel laag en ligt voornamelijk in de groep van ouderen met onderliggend lijden en/of mensen met een ongezonde levensstijl.

Ik beroep mij ook op art. 11 van de Grondwet. Dit artikel luidt: “Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam.” Een verplichte vaccinatie vormt een inbreuk op de onaantastbaarheid van het lichaam en is dus in strijd met art. 11.

Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.”. ― Frank Herbert, Dune.

Inclusie

Het is zo jammer dat niet holistisch gekeken wordt naar de oplossing van deze ‘pandemie’. Maar goed ik zie ook wel dat het daar niet om draait, het gaat helemaal niet over onze gezondheid en denk ook voor geen moment dat de overheid zich druk maakt om mijn gezondheid. Deze ‘uitbraak’ wordt nu als een excuus, of beter kans, wordt gebruikt om de bankencrisis op te lossen en ons monetaire systeem om te zetten naar nog meer controle. We zien nu een buitensluiting van een deel van de bevolking en nu word dit voor mij nog meer een principe kwestie, want ik walg van alle termen als ‘inclusie’, want er wordt nu keihard gediscrimineerd tegen mensen die zich om welke reden dan ook niet willen laten prikken!

Nu wil ik mijn blog niet gebruiken als medium om heel activistisch hierover te worden, ik streef naar een open en eerlijke wereld waar mensen elkaar accepteren voor wie ze zijn, maar ik wil wel open en eerlijk zijn. Natuurlijk moet je anderen niet kwetsen en ik weet dat mensen vinden dat door niet mee te doen in de vaccinatiedwang sommigen vinden dat ik andere kwaad doe, maar dit geloof ik echt niet, het spijt me. Het laatste wat ik wil is anderen bang maken, maar die angst in anderen is niet aan mij om op te lossen. Ik ben er klaar mee me verantwoordelijk te voelen voor anderen en daarmee over mijn eigen grenzen te gaan. En ik heb de lijn getrokken. Ik leef niet in een wereld van tweedeling en buitensluiting. Ik leef niet in een wereld van geld en controle.

Let wel dit is niet een oorlog tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden, dit wordt alleen gebruikt om het volk te verdelen en verzwakken. Deze pas is niet het einde, dit is het begin. Die QR pas is een gehoorzaamheidmiddel. Covid is slechts de gouden kans om dit wereldwijd uit te rollen. Ook hier zie Social Credit System. Straks wordt alles gelinkt aan die pas (ook jouw bankrekening) en als jij om wat voor reden ook geen groen vinkje kan laten zien, dan wordt je buitengesloten, gevaccineerd of niet. Dan mag je geen geld meer uitgeven, je mag geen boodschappen meer doen, het land niet meer uit, etc. En nu kun je denken, ik ben braaf, ik heb niets te vrezen. Wil jij echt dat elke stap die je zet gemonitord en ‘afgerekend’ wordt? Vind je dat echt okay?

Woke

En als ik het nu helemaal fout heb en het blijft wel hierbij, is het dan niet erg genoeg dat nu hele groepen worden buitengesloten? Waar is onze wokeness nu? Lekker inclusief dit nietwaar?

We zijn nu die kikker die in die pan en het water begint nu echt heet te worden, voel je het? Weet wel dat dit ophoudt als we allemaal uit deze pan stappen, er is daarbuiten een prachtige grote sloot vol nieuwe ontdekkingen en natuurschoon, ga je mee lekker in het kroos zwemmen? Ik heb deze pan wel gezien en ga elders verkoeling zoeken.

Het laatste wat ik erover kwijt wil is, doe je eigen onderzoek en herhaal niet klakkeloos wat de media en politiek propagandeert. Kijk naar het verleden en naar wat er in het buitenland gebeurde en gebeurt, trek je eigen conclusies en praat niet de media na, zij brengen niet het hele verhaal. Weet dat heel veel wetenschappers en artsen op dit moment gecensureerd worden en dat er zeker geen concesus is over de oorzaken en oplossingen voor Covid. En in wetenschap is juist die discussie onontbeerlijk. Wetenschap moet neutraal zijn en niet direct gebonden aan een bepaalde ideologie, commerciële onderneming, politiek, godsdienst of eigen belang.

Zorg goed voor jezelf, wees zacht en blijf sterk in deze uitdagende tijden. Dank voor wie je bent, het ga je goed en tot de volgende keer.