Hallo, hoe gaat het?

Gisteren was de maan nieuw in Boogschutter en er was een zonsverduistering. Helaas was deze niet in Nederland te zien, maar zeker wel te voelen! Dit was de laatste in een 18e maand durende serie van verduisteringen op de Tweelingen/Boogschutter as.

Als je geïnteresseerd bent in astrologische cycli, dan is het een goed moment om na te denken over waar Boogschutter en Tweelingen in jouw horoscoop staan, en om na te denken over wat er in die delen van jouw leven gebeurd is in de afgelopen 18 maanden. Deze fase loopt ten einde, dus het is goed mogelijk dat er iets voor jou aan het afronden is.

Mijn Mars staat in Tweelingen in huis 9, het huis van filosofie en transformatie. Tweelingen is een mentaal teken en ik los dus conflicten op door eerst goed na te denken en met het brein naar oplossingen te zoeken. Ik ben conflict vermijdend en zal als ik al ergens een potentie tot frictie voel, op zoek gaan naar dat wat nodig is om balans te herstellen. V. zoekt de oplossing (en oorzaak) wel als eerste bij zichzelf. Boogschutter staat niet heel prominent in mijn astrologie.

Omdat ik de meeste dingen graag met kaarten doe, heb ik deze tarot legging voor mezelf gedaan. Ik heb de Tarot of the Abyss gebruikt van Ana Tourian. Ik vind haar decks zo mooi en krachtig!

https://www.tarotoftheabyss.com/creation

Kaart één: een les, idee of doorbraak van de laatste 18 maanden om over na te denken.
XX Ontwaken(Oordeel) toont een nieuwe levensfase, het afwerpen van oude huid. Ik ben mijn vroegere ik ontgroeid. Dit is een tijd om na te denken over hoeveel ik heb geleerd en gegroeid ben in de laatste 18 maanden. Een metamorfose gaat gepaard met grote veranderingen en deze zijn vaak uitdagend, maar zo de moeite waard. Nog één kaart tot de voltooiing van een cyclus (De Wereld).

Kaart Twee: Een les, idee of doorbraak van de laatste tien jaar om over na te denken.
Zwaarden Acht herinnert me aan perceptie en perspectief en dat ik misschien niet zo vastgebonden ben als ik me voel. Verwijder de blinddoek en stap uit de situatie. Het derde oog in de afbeelding herinnert me eraan dat mensen met verbeelding en creativiteit altijd vrij zijn om te zweven en te vliegen.

Kaart Drie: Een boodschap of mantra om dicht bij me te houden in de nieuwe fase.
Ridder van Zwaarden inspireert me om uit verwarring helderheid te scheppen. Om koste wat kost de waarheid te zoeken. Wees direct en handel vastberaden. Nou ik denk dat dat precies is wat ik aan het doen ben, lange tijd ben ik een beetje stil geweest over mijn gedachten en gevoelens. Ik wil de boel niet op stelten zetten. Maar nu zie ik zo duidelijk dat de waarheid het waard is om voor te vechten en risico’s te nemen. Deze kaart herinnert me er wel aan dat ik tactvol moet zijn om gehoord te worden.

Kaart Vier: Wat is aan het beginnen?
Bekers Aas toont de eerste onvoorspelbare uitbarsting van emoties. Tijd om mijn hart te laten horen en te stoppen met het wegduwen van mijn emoties, mijn gevoelens zijn het waard om kenbaar gemaakt te worden. Op z’n minst aan mijzelf.

Ik hoop dat het je wat stof tot nadenken geeft als we allemaal deze eclipscyclus afsluiten!

Mijn eigen tarot deck

In de winter teken ik ook weer veel meer en hoop deze winter een grote slag te maken op mijn zelfgemaakte tarot deck. Dit is de Zwaarden Acht die ik deze week tekende. Het is nog zwart-wit, aan het einde ga ik alle kaarten nog waterverven, dat wordt ook nog een hele klus, maar hey het gaat om het proces!
Hier zie je een aantal van de andere kaarten: https://www.joyincreation.com/my-tarot-deck/

Zwaarden Acht door Joyincreation

Jouw eigen tarot reading voor 2022?

Wil je alvast een kijkje nemen wat de kaarten voor jou in petto hebben in 2022? Lees hier meer over hoe je een persoonlijke 2022 tarot legging kunt bestellen:

Een fijne nieuwe week gewenst!