Elk jaar doe ik voor anderen, en mezelf, tarot leggingen voor het komende jaar. Goede momenten om dit te doen zijn verjaardagen en Oud & Nieuw.

Vorig jaar stond onderstaand voor mij in de kaarten. Hier nu op reflecterend, klopt het weer als een bus. Ik heb helaas niet altijd even goed naar mijn eigen advies geluisterd, zoals de overall kaart van de legging: My personal theme for 2021 is the 5 of Cups which tells me to take plenty of time for self-care as these times are challenging and intense. Regroup after the heartbreak and mourning over life before Covid. Let go of the past and don’t focus on what is gone or not possible anymore, and put my energy in what can be accomplished and is emerging. Ik voel nu aan het eind van het jaar hoe moe en opperdepop ik ben. Tijd voor rust en heling.

Dit jaar geven de kaarten mij deze blik vooruit:

  1. Winter – hergeboorte van de ziel: Staven Vier en deze kaart gaat over het leven vieren, alles hoeft niet zo zwaar te zijn. Verbind me met mijn ware passie en bouw op deze sterke fundering. Geniet ook van het proces en laat het idee wat ik heb groeien. De rune Bar staat voor harmonie en creatie. En ja ik ben inderdaad net begonnen met het uitwerken van een heel leuk idee, hier later meer over, het gaat over hekserij en SoulCollage®.
  2. Imbolc – de creatieve vonk: Zwaarden Aas en dit is perfect op deze plek want dit gaat over inzicht, de bron van alle ideeën. Iets nieuws wil nu naar buiten komen. Advies voor mij is dat ik er niet tussen ga zitten, maar dat ik het door mij heen laat ontstaan, ga het niet afdwingen, maar laat het komen.
  3. Lente – spelen en plezier: Staven Aas en dit gaat over die eerste vonk van ambitie, dit is creativiteit en passie in actie.
  4. Beltane – sensualiteit en seksualiteit: Koning van Zwaarden. Ach ja ik heb zelden de meest sexy kaarten op deze plek, alhoewel ik niet vies ben van een man met een goed stel hersenen. Als deze kaart over mezelf gaat dan inspireert deze kaart me om standvastig te blijven, zelfverzekerd en dat ik aanwezig mag zijn, me niet langer onzichtbaar opstellen. Wees duidelijk en zichtbaar.
  5. Zomer – stralende overvloed: De Duivel. Hmm deze kaart en overvloed, ja De Duivel staat voor mij voor verslavingen, voor zaken die je gebonden houden, dus overvloed en De Duivel gaan niet echt goed samen. Teveel is nooit goed. Maar deze kaart staat voor mij ook voor een speelse energie, doe eens gek, spring eens uit de ban, maar wees wel bewust van de consequenties. Het is oké om behoeften en passies te hebben in het leven. Het is geen zonde om te genieten. Dit is wel een dingetje bij mij, dus ik voel dat De Duivel mij probeert te verleiden om mijn angsten en evt. verwarring te boven te komen. Genieten zonder mezelf kwijt te raken. Laat mezelf gaan. Ga uiting geven aan mijn verlangens. Speel met die duivel.
  6. Lammas – gulheid en opoffering: Koningin van Bekers nodigt mij uit om mijn diepe gevoelens ook echt toe te laten, voel deze en geef vanuit mijn hart, niet vanuit een gevoel van moeten of schuld. Laat mijn gevoel vrij, ook hier laat los. Stop met leven met de voet op de rem.
  7. Herfst – creatie en verwoesting: De Toren en ja hoor daar is ie weer, mijn stalker-kaart! Deze kaart achtervolgt mij al jaren, de kaart van gewelddadig of heftige verandering. Ik durf idd niet echt op mijn lauweren te rusten, want telkens neigt de boel weer in te storten of te veranderen. Het zorgt er wel voor dat ik niet in slaap kabbel en ik ben ook wat eigenwijs, dus niet goedschiks dan maar op de Toren-manier. Ik ben in ieder geval altijd op mijn hoede. Deze kaart wil dat ik oude overtuigingen en patronen los laat, me vrij maak daarvan en dit is idd iets waar ik serieus werk van maak, al jaren doe ik diepgravend onderzoek naar mijn eigen gedachten en gedragingen. Dit is ook waarom ik gefascineerd ben door hulpmiddelen als tarot en SoulCollage® en waarom ik ook nu met een opleiding bezig ben met het loskomen van mijn persoonlijkheid en karakter, zodat deze niet meer achter het stuur zitten, maar mijn ziel meer naar voren kan komen. Als De Toren is gevallen dan kan ik weer gaan opbouwen, de volgende stap of wat er zich gaat ontvouwen. De kracht van vernietiging maakt de grond vruchtbaar, nieuwe groei kan hieruit ontstaan. Het enige wat ik hoef te doen is overgeven. We zitten als een samenleving nu midden in een Toren-tijd. Ik voel ook dat wij hier als collectief volgend jaar veel mee te maken krijgen. Tijd om iets nieuws te beginnen. Iets beters!
  8. Samhain – loslaten: Gematigdheid, deze kaart linkt ook mooi met de eerdere kaarten. Ik mag stoppen met constant maar in balans proberen te zijn, constant water bij de wijn doen en mezelf klein houden. Stop met naar anderen luisteren en vind helderheid (Dagaz) in mezelf. Alle angst en stress zal daarmee wegvallen. Wat de stress komt omdat ik me teveel schik naar anderen en niet mijn eigen leven leidt. Het is tijd!

De energie voor het hele jaar wordt voor mij uitgebeeld door de Ridder van Bekers en deze Ridder vraagt me mijn hart te volgen Ga mijn gaven uitdragen en bekijk de wereld weer door jonge, frisse ogen, geniet van de rit, maar blijf wel vechten voor mijn idealen. Deze Ridder neemt me mee op hartstochtelijke avonturen. Nou daar voel ik wel wat voor, kom maar op Ridder!

Numerologisch gezien wordt 2022 voor mij een 4 jaar, De Keizer en ja deze man brengt restricties, strenge regels, hmm waar heb ik dit eerder gehoord? Ik heb ook geen illusies dat 2022 een makkelijk jaar gaat worden, maar wat De Keizer ook laat zien is leiden als voorbeeld, dus geef het goede voorbeeld en ook loyaliteit, vastberadenheid, focus op actie en resultaten, duidelijke verwachtingen. De Keizer is een goede kaart als anker dit jaar. Geeft wel wat frictie met het loslaten en uiting geven aan diepe verlangens, maar frictie zorgt voor vuur en hierdoor kom ik dichterbij die passie. Ik ben toch wel iemand die floreert binnen heldere kaders. De rune op deze kaart Thurisaz staat voor kracht, bescherming en focus.

De kaarten die ik hier gebruikt heb, zijn van de Runic Tarot deck

Wil je ook zo’n tarot legging ontvangen? Ik heb nog een paar plaatsen over, meer informatie vind je hier:

Fijne Midwinter alvast en tot snel!