Hoe gaat het met je zo in de eerste weken van het nieuwe jaar? Wellicht voelt het in veel opzichten voelt het als meer van hetzelfde, maar het omslaan van de kalender is toch een kans voor ons om te proberen ons perspectief en onze energie op te frissen. Het is ook een kans om te werken met een nieuwe tarotkaart voor het jaar, zowel persoonlijk, als collectief.

2022 is het jaar van tarotkaart De Geliefden en dit archetype draagt het potentieel in zich voor heilige, Heelige, liefde die ons transformeert, op persoonlijk en collectief niveau.

The Lovers sketch for my DIY tarot deck

Persoonlijk is er iets rond Midwinter in mij veranderd, een soort diep nieuw vertrouwen heeft zich in mij genesteld. De energie van strijden heeft plaatsgemaakt voor observeren en vooral voelen. Voelen voorbij de emoties, dieper voelen, ervaren. Zonder angst en zonder oordeel. Nu is dit niet een staat waar ik me 24/7 in bevindt, maar regelmatig merk ik dat ik de controle los kan laten en gewoon kan zijn met wat is. Mijn enneagram type is 1, de Denkende Doener en typerend voor mijn persoonlijkheid is perfectionisme en dus controle willen houden wat vaak leidt tot frustratie en teleurstelling. De afgelopen tijd ben ik steeds meer tegen mijn persoonlijkheid aan het ingaan en vooral observeren wat dat met me doet en hoe de wereld dan op mij antwoord. Vooral het realiseren dat ik mijn persoonlijkheid niet ben. Ik ben ik niet! Interessant is dat voor mij persoonlijk 2022 een 4, een Keizer -jaar is en juist deze kaart gaat juist over controle en verstand die emoties beheerst. Dit jaar zal ik uitgenodigd worden om dit aspect in mijzelf verder in balans te brengen.
Echter De Keizer brengt ook structuur en dit kan nog wel eens handig zijn in deze chaotische wereld. Heden ben ik mijn visie voor de toekomst aan het helder krijgen, dagelijks bezig dit echt messcherp te krijgen met al mijn zintuigen, zodat ik deze visie kan projecteren over het beeld wat ‘the powers that shouldn’t be’ proberen solide te maken in ons bestaan. Dit is niet mijn bestaan, ik kies anders!

Maar goed vandaag wil ik kort delen over de tarot kaart voor 2022, onze collectieve tarot kaart, De Geliefden. Om je persoonlijke tarotkaart te berekenen, tel je de getallen van de datum en de maand van je geboorte op bij het jaar.

Collectief is 2022 (2+0+2+2 = 6) dus een Geliefden jaar.

De Geliefden kunnen staan voor liefde maar ook voor een keuze. De Geliefden kaart zal opduiken in je Tarot lezing wanneer je een beslissing moet nemen. En dit is niet alleen liefde als in een liefdesrelatie, maar gaat ook bijvoorbeeld over passie in het werk of op andere vlakken. De Geliefden gaat over zoveel dingen – liefde, natuurlijk, maar ook geestelijke zorg, verbintenis, vereniging, en keuze. Aan wie en wat verbinden we ons? Wat betekent het om tijd en zorg en energie en hart aan iets of iemand te geven? Welke vormen neemt liefde aan? Dit zal collectief centraal staan komend jaar.

2022 is het jaar van keuzes maken. Wie wil je zijn en hoe wil je leven? Het is nu echt tijd te gaan kiezen en daadwerkelijk die keuze te gaan leven. De tijd van afwachten is voorbij, want dan maken anderen deze keuze voor je en dit is niet de bedoeling van onze Hero’s Journey.

Stel jezelf de vraag in wat voor wereld je wil leven, wat voor soort relaties wil je hebben? Hoe wil je leven? Er zijn keuzes die gemaakt moeten worden en als je eerlijk bent dan weet je dondersgoed welke dat zijn. Als je voelt dat je aan de kant hebt zitten wachten of een beetje met alle winden meewaait, wachtend op anderen die het voortouw nemen of dat je achter iemand aanloopt, het is tijd te kiezen en jouw keuze duidelijk te maken. Stop en voel of hoe je nu leeft echt is wat jouw ziel wil. Wees eerlijk. En wees liefde. Wat zou liefde voor jou kiezen… dit is vaak niet de makkelijkste weg, maar het is het wel waard.

2022 heeft zoveel potentieel om het jaar van ons leven te worden. Aan de hand van wat wij kiezen creëeren wij de toekomst. Dit is altijd zo, maar dit jaar is het echt erop of eronder.

“If you’re neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor”.

Desmond Tutu

Als je jezelf neutraal opstelt in situaties van onrecht, kies je die kant. Daarom slaat een grote groep mensen nu een andere weg in. Niet de meest bewandelde, maar voor ons wel de enige juiste. Loop je met ons mee?

 

Kies wijs. En wees liefde.

Heb het goed.