Hoera het is lente!

Ik ben jullie niet vergeten, alleen mist de tijd om een blogje te schrijven op dit moment. Op het werk is het heel druk, ook weer wennen om een nieuwe balans te vinden tussen op kantoor werken en deels thuis. En de energie is verschoven van de behoefte aan mij terugtrekken in mijn eigen bubbel, naar buitenspelen! Dus ik ben voornamelijk buiten aan het genieten van de weer tot leven komende natuur en met haar voel ik ook mezelf weer opbloeien.

Wij zijn de lente-evening gepasseerd en vannacht krijgt de klok alweer een uur.

De zon staat in het vurige teken Ram en deze is als eerste sterrenbeeld van de dierenriem het begin van een nieuw astrologisch jaar. En hoe heerlijk zonnig en warm is het! Het was zelfs de warmste 22 maart ooit gemeten, met 19,4 graden in De Bilt. Dit weekend nog even genieten want dan roert Maart toch nog zijn staart met een stroom van arctische koude lucht in onze regio. Gelukkig heb ik mijn winterkleding nog niet opgeruimd, die ‘fout’ heb ik eerder gemaakt. Elke dag volop genieten, zelfs van winterse buien ;-).

Persoonlijk had ik de energie van het zonlicht en dierenriemteken Ram nodig om me op te laden, ik voel weer sap door mijn aderen stromen, er is weer inspiratie en zin in nieuwe dingen ondernemen en ontdekken. Langzaam kruip ik uit mijn nestje en maak ik ruimte voor nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Een tijd van vruchtbaarheid!

Als we naar volksgebruiken kijken dan zien we het thema van vruchtbaarheid vanzelfsprekend terug, bijvoorbeeld in het gebruik van (jong) groene takken in huis, eieren en de Lentegodin Ostara. Maar wat te denken van het gebruik van water, ommegangen en processies, paasvuren en as en ook draaiburgen of labyrinten. Onze voorouders kenden rijke tradities als het om het toejuichen en verwelkomen van de lente gaat. Morgen gaan we met Swesaz samen de lente vieren en koppel hier in een latere blog over terug.

Wat dat betreft genoeg te doen en er staan een aantal heel leuke dingen op stapel, zoals een online workshop reeks die ik ga aanbieden, binnenkort meer daarover.

Voor nu ben ik vooral aan het genieten van meer ‘vrijheid’, ook al voel ik wel een tijdsdruk daarin en beetje keuzestress, het nu of nooit gevoel. Het is in ieder geval fijn overal weer binnen te mogen en niet meer als tweederangsburger door het leven te moeten. Ook musea bezoeken kan weer, grote blij! Als eerste bezoek na de QR verlossing/pauze, zou ik met een vriendin een paar weken geleden dan eindelijk naar de tentoonstelling ‘Viva la Frida!‘ in Assen gaan, maar helaas de NS werkte niet mee, dus dat werd een dagje Utrecht. Gelukkig hadden we in 2018 diezelfde Frida tentoonstelling al in Londen gezien. En een paar andere uitjes waren; Embassy of the Free Mind en FOAM, tentoonstelling ‘Kaarslicht’ in Gouda, Maison Amsterdam in De Nieuwe Kerk, Kasteel De Haar en Mucha in Kunstmuseum Den Haag.

Nu ga ik nog even lekker naar buiten en vanavond niet te laat naar bed, immers een uurtje minder slapen.

Tot snel en heb het goed!