Gisteren vond de jaarlijkse Doe-dag van de facilitator leden van SoulCollage® Nederland en België plaats, met dit jaar het thema “Totaal vrouw zijn”. Regelmatig denk ik na over dit thema, bijvoorbeeld twijfels over moederschap, had ik dit avontuur toch moeten aangaan, mis ik niet iets fundamenteels als vrouw? Ook bewegend richting overgang hormonen die in de war zijn, een gezicht met plooien en de eerste grijze haren. Het moeten hervinden van mijn gevoel van sensualiteit en seksualiteit, het me steeds vaker onaantrekkelijk en onzichtbaar voelen, wat eigenlijk allemaal prima is, want mijn gevoel van zijn hoeft niet van buitenaf te komen, maar toch ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me koud laat.

In de ochtend maak ik een heerlijke wandeling van Utrecht Centraal Station, onder meer door de Voorstraat naar het Wevehuis waar de dag plaatsvindt. Wat is Utrecht toch een fijne stad, zeker als het zo stil is op straat. Nadat iedereen elkaar begroet en bijgekletst is met een kopje koffie/thee, starten we de dag met een meditatie waarna we kaarten gaan maken. Het woord waar ik mee werk is ‘levenslust’. Ik maak twee kaarten. Daarna lezen we de kaarten en op basis van de uitkomst schrijven we een affirmatie. De mijne is: “Ik leef met passie en hartstocht”.  

Deze kaarten heb ik gemaakt

Het kaarten maken wordt gevolgd door een heerlijke potluck lunch.
Daarna weer landen en in groepjes readings doen voor elkaar. Ontzettend leuk om inzichten van anderen te ontvangen en ook wederom dankbaar om zelf te doen.
En dan is de dag alweer voorbij!

Ik loop voldaan terug naar het station en voel ontwakende passie terwijl ik de zoete bloesems inadem en me verheerlijk aan alles wat in bloei staat.

Dit is een verslagje van de Doe-dag van vorig jaar: https://www.joyincreation.com/2022/04/12/zintuigen-en-soulcollage/

Mocht je nu ook met SoulCollage® aan de slag willen gaan, ik geef workshops bij mensen thuis. Dit kan zijn een introductie workshop of een sessie op een bepaald thema. Je kunt hier meer lezen: https://www.joyincreation.com/soulcollage/